Curly Girl Methode - De Basis

Curly Girl Methode - De Basis

Blog Inleiding: Ben je moe van je pluizige, onhandelbare haar? Als je krullend haar hebt, weet je dat de strijd echt is. Maar er is hoop! De Curly Girl Methode, ontwikkeld door Lorraine Massey, is een reeks richtlijnen voor de verzorging van krullend haar. Als je de Curly Girl Methode goed volgt, kun je gezonde, mooie krullen krijgen die gemakkelijk te stylen zijn.

De Curly Girl Methode is gebaseerd op de volgende principes:

-Geen sulfaten: Sulfaten zijn agressieve reinigingsmiddelen die de natuurlijke oliën wegnemen, waardoor het haar droog en broos wordt. Zoek in plaats van sulfaten naar zachte, sulfaatvrije reinigingsmiddelen.

-Geen siliconen: Siliconen stapelen zich na verloop van tijd op in het haar, waardoor het dof en futloos wordt. Kies producten zonder siliconen

-Geen warmte: warmtestyling beschadigt krullend haar, waardoor het droog en pluizig wordt. Als je toch warmte moet gebruiken, gebruik dan vooraf een hittebeschermend product.

-Beperk het borstelen: borstelen van krullend haar kan leiden tot breuk en gespleten punten. Gebruik in plaats daarvan een kam met brede tanden of uw vingers om uw haar te ontwarren.

-Regelmatig in de juiste conditie brengen: Krullend haar is gevoelig voor droogte, dus het is belangrijk om regelmatig een diepe conditioner te gebruiken. Zoek naar producten die natuurlijke oliën of boters bevatten zoals kokosolie of sheaboter.

Conclusie

Als je klaar bent om gezonde, mooie krullen te krijgen, probeer dan de Curly Girl Methode eens! Als je deze eenvoudige richtlijnen volgt, kun je afscheid nemen van pluizig, onhandelbaar haar en hallo zeggen tegen prachtige krullen die gemakkelijk te stylen zijn.